Scouts

Scouts zijn leden (jongens en meisjes) van Scouting tussen de 11 en 15 jaar. Leiding wordt daar steeds meer begeleiding. Jij maakt je eigen avontuur. Je weet hoe je uitdagingen moet aanpakken en daar heb je voor de rest van je leven voordeel van. De scouts hebben, in tegenstelling tot de jongere groepen, geen centraal thema. De programma's worden opgebouwd rondom een aantal activiteiten, zoals pionieren, expressie, natuur & milieu of kamperen.

De scouts worden verdeeld in ploegen, waar men met 5 à 6 personen in zit. Ook is er bij de ploegen een PL (Ploeg Leider) en een APL (Assistent Ploeg Leider). Deze PL is contactpersonen van de ploeg naar de leiding. Hierdoor leren de scouts al wat verantwoordelijkheid waarbij de leiding steeds meer een begeleidende en ondersteunende rol gaat spelen. Een scout ontwikkelt z'n eigen talenten.

Er is ruimte voor iedere scout. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Koken, stoken, kaart en kompas, bruggen bouwen van touw en hout, zingen, kamperen onder een zeiltje, pionieren, boogschieten, theater, vliegers maken... je kunt het zo gek niet bedenken.

Elk jaar gaan we in de zomer een week met de scouts op kamp. Een week lang bivakkeren in de bossen, een week lang met al je vrienden veel plezier maken en wat leren.

Je hebt het nu wel door: plezier staat bij Scouting voorop. Maar Scouting is meer. Bij Scouting ontdek je de wereld om je heen en daar leer je van. Je verlegt steeds je grenzen op een avontuurlijke manier. Je leert je eigen verantwoordelijkheid te nemen.

De scouts hebben groep op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur

Voor informatie kun je mailen naar: Info@ScoutingStMaarten.nl